maanantai 19. toukokuuta 2008

Viini ja ruoka-aineet

18

Viinin maku muuttuu, kun se tarjoillaan eri ruokien seurassa.

Viinin ja ruoan yhdistämisessä kannattaa luottaa omaan arvioonsa. Viinejä valitessaan on kuitenkin hyvä muistaa, että niiden maku muuttuu ratkaisevasti sen mukaan, mitä ruokaa viinin kanssa syödään. Toiset ruoka-aineet taipuvat viinien seuraksi helpommin ja muutamien ruokien ja viinen yhdistämistä on jopa syytä välttää.

Haasteelliset ruoka-aineet:

voimakkaasti maustetut itämaiset ruoat
kananmunat
etikat
monet tuoreet hedelmät ja marjat
monet tuoreet vihannekset
suklaa

Viinin makuja tukevat ruoka-aineet:

sienet
useimmat kypsennetyistä juureksista
kala- ja liharuoat
monet meijerituotteet
öljyt ja rasvat
pähkinät
mausteet kohtuullisesti käytettyinä

Ei kommentteja: