maanantai 19. toukokuuta 2008

Kesänmakuinen kuohari

Fresita antaa kesälle mansikan maun

Kuohuviini on elämää kohottava nautinto. Oli sitten kyseessä häät, valmistujaiset, syntymäpäiväjuhlat tai vaikka vain ystävien kesken vietettävä hauska viikonloppu, hyvä kuohuviini kohottaa tunnelmaa. Kuohuviini on myös monipuolinen ruokajuoma.

Viime keväänä suomalaisten sydämet valloittanut Fresita on väriltään mansikanpunainen, samea. Viini tuoksuu aidolle mansikalle ja joukossa on aavistus sitrusta. Kuohuviinin maku on raikkaan mansikkainen ja herkullinen. Erittäin tasapainoinen kokonaisuus, jossa maistuu myös pohjalla käytetty chileläisen kuohuviinin hapokkuus.

Fresitan rypäleet on korjattu käsin helmi-maaliskuun tienoilla. Kuohuviini on valmistettu tankkikäymismenetelmällä ja tuoretta mansikkauutetta on lisätty viiniin juuri ennen pullotusta.

Fresita sopii erinomaisesti sekä jälkiruokien kanssa, aperitiivina, booliin että sellaisenaan nautittavaksi.

Käsittele oikein -nautit enemmän

Fresita sisältää tuoretta mansikkaa, joten pullon pohjalle saattaa kerääntyä hedelmälihaa. Oikein säilyttämällä saat hedelmälihan jakaantumaan tasaisesti pullossa.


Kuohuviini nautitaan hyvin jäähdytettynä eli n. 4 - 6 asteisena. Pullo kannattaa säilyttää jääkaapissa vaakatasossa, jolloin hedelmäliha ei keräänny pohjalle vaan jakautuu tasaisesti pullossa. Nosta pullo pystyasentoon noin 30-60 minuuttia ennen tarjoilua. Avaamisen jälkeen pidä pullo kallellaan noin 45 asteen kulmassa. Näin vältyt ylikuohumiselta.

Fresita, Chile
Alue: Central Valley
Alkon tuotenumero: 563967
Hinta: 8,99 €

Ei kommentteja: