sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Tässä ohje" satumaiseen" kakkuun..



APPELSIINIKAKKU

Pohja:
5 kanamunaa
2dl sokeria
200g tummaa suklaata
100g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

täyte:
400g vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
200g appelsiinimarmeladia
4 liivatelehteä

kuorrutus:
1dl kuohukerma
200g tummaa suklaata
nokare voita

1. Vatkaa munat ja sokeri.
2. Sulata suklaa ja voi, sekoita keskenään
3. Sekoita kuivat aineet ja sihtaa varovasti sekoittaen munasokeri-
vaahtoon. Sekoita varovasti joukkoon suklaa-voiseos.
4. Kaada vodeltuun 25cm kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla
n.175ast. 35-45min.
5. Kumoa hieman jäähtyneenä vuoastaan.
6. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, sekoita
appelsiinituorejuusto ja appels.marmeladi joukkoon. Kuumenna pieni
määrä vettä kupissä ja liuota vedestä puristetut liivatteet veteen.
Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 2 osaan.
8. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita kakkupohjan yläpuoli vuoan pohjalle
9. Kaada täyte vuokaan ja laita toinen pohja päälle. Nosta kakku jääkaappiin
hyytymään hetkeksi.
10. Valmista kuorrute paksupohjaisessa kattilassa. Laita kuohukerma ja
paloiteltu suklaa kattilaan, kuumenna ja sekoita kunnes kuorrutus
on tasaista.
Sekoita llopuksi pieni voinakarejoukkoon.
11. Kaada kuorrutus kakun päälle, koristele appelsiinipaloilla ja
raastetulla suklaalla!

Ja sitten eikun kakun tekoon. Ne jotka eivät päässeet tätä maistamaan. Kokeilkaa...Vie kielen mennessään...

Hyvää 2. adventtia kaikille Viinittärille sekä blogin selaajille!

-Sihteeri Krisse-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen ja opettava blogi! Eksyin tänne jo syksyllä, mutta sitten kadotin ja unohdin missä olin vieraillut. Nyt jälleen tänne löysin ja laitin suosikkeihini. Itselläni ei ole (vielä) omaa blogia. Käyn täällä jatkossakin. Hyvää joulun aikaa!