Viinittäret

maanantai 19. toukokuuta 2008

glitter photos
Lähettänyt Krisse klo 20.14
Kohteen lähettäminen sähköpostitseBloggaa tästä!Jaa X:ssäJaa FacebookiinJaa Pinterestiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
Tilaa: Lähetä kommentteja (Atom)

Blogissa sataa jo lunta...

Tervetuloa sivuillemme viininystävä!

Olemme iloisia että pääsit katselemaan sivujamme.
Kiitollisina odotamme kommentteja ja arvosteluja. Rohkeasti vaan kommentoimaan.

Tämän blogin pitäjä on Krisse

Tämän  blogin pitäjä on  Krisse

Näin monta kertaa sivuja on plärätty..

Hei! Tule lukemaan Viinittärien blogia. Klikkaa linkistä...

Facebook-merkki

Kristine Hesselgren
Kristine Hesselgren
Luo merkki

Blogiarkisto

  • ►  2012 (2)
    • ►  huhtikuuta (1)
    • ►  maaliskuuta (1)
  • ►  2011 (1)
    • ►  tammikuuta (1)
  • ►  2010 (6)
    • ►  marraskuuta (1)
    • ►  heinäkuuta (1)
    • ►  maaliskuuta (1)
    • ►  helmikuuta (3)
  • ►  2009 (23)
    • ►  marraskuuta (1)
    • ►  syyskuuta (1)
    • ►  elokuuta (3)
    • ►  heinäkuuta (1)
    • ►  kesäkuuta (1)
    • ►  toukokuuta (1)
    • ►  huhtikuuta (1)
    • ►  maaliskuuta (4)
    • ►  helmikuuta (4)
    • ►  tammikuuta (6)
  • ▼  2008 (54)
    • ►  joulukuuta (2)
    • ►  marraskuuta (5)
    • ►  lokakuuta (3)
    • ►  syyskuuta (1)
    • ►  elokuuta (5)
    • ►  heinäkuuta (3)
    • ►  kesäkuuta (4)
    • ▼  toukokuuta (12)
      • Kuka uskaltaa kommentoida???????
      • Vuosikertaa!
      • Viikonviini Toukokuun lopussa
      • Ei otsikkoa
      • Viini ja ruoka-aineet
      • Kesänmakuinen kuohari
      • Makean viinin seuraksi Tiramisu
      • Ensimmäinen kommentointi ja vielä runon muodossa. ...
      • Alkossa
      • Hyvää Äitienpäivää!
      • Viinistä / ARTO MELLERI
      • VIININ TARJOILU Viinin tarjoilusta on kirjoitettu ...
    • ►  huhtikuuta (19)
red wine

Miten valita viini?


VIINIVALINTOJEN PERIAATTEITA?
Ruoka muuttaa usein viinin olemusta ja viini toisaalta tuo ruoan ominaisuudet enemmän tai vähemmän esille. Joskus jompikumpi myös peittää toisen täysin alleen. Seuraavassa joitain ajatuksia, jotta ruoka ja viini muodostaisivat harmonisen kokonaisuuden aterialla.Jos haluat tuoda esille viiniä, tarjoa selkeää ja yksinkertaista ruokaa. Esimerkkinä toimii vaikkapa paahtopaisti hienon punaviinin kanssa.Paikalliset ruokalajit ja paikalliset viinit. Näitä kokonaisuuksia on hiottu yhteen usein jo vuosisatoja.Vahva viini ja vahva ruoka. Valitse esimerkiksi voimakkaan makuisen riistan kanssa voimakas punaviini vaikka Bordeaux’sta tai Piemontesta. Muista kuitenkin, että voimakas maustamien ja voimakkaan viinin tanniinit reagoivat toisiaan voimistavasti ja lopputulos voi olla hyvinkin polttava.Kevyet ruokalajit toivovat viiniltä herkkyyttä, jotta ruokien hienoudet eivät jää peittoon.Savustetut ruoat vaativat viiniltä aromikkuutta, voimakkuutta ja myös hapokkuutta, jotta viini ei jää savustuksen aromina alle.Eurooppalaiset viinit on perinteisesti tehty ruokaviineiksi. Toki monet Uuden maailman viinitkin nykypäivänä sopivat.Valitse viini tilanteen mukaan. Grillijuhlissa ei kannata esitellä viinikellarin aarteita, vaan selkeitä, maistuvia, yksinkertaisia perusviinejä.Rakenna siltoja. Vaikka kaikki ruoka-aineet eivät sovellu viinin kanssa kovin hyvin nautittavaksi voi esimerkiksi sopiva kastike kääntää tilanteen päinvastaiseksi.
Red Wine (734696) Pictures, Images and Photos

Viinisanastoa / Linkki

http://www.viinilehti.fi/viininABC/viinisanasto/index.htm

Oma blogiluettelo

  • Villa Vaarala
    Joulua odotellessa
    11 vuotta sitten
  • Nanna
    Nanna nyt..
    12 vuotta sitten
  • Nakatappi
    Hiljaa hyvä tulee..
    16 vuotta sitten


Musaa / Seisauta jos et halua kuunnella !


Discover Ludwig van Beethoven!
All Kinds Pullo kuohuvaa on joskus paikallaan. Katso Annikan pruuvin shamppanja arvostelu!

Viinittäret

Viinittäret
Kuvassa koko komea tyttökaarti

Ja kuka se meille viinien saloista kertoo..

Ja kuka se meille viinien saloista kertoo..
No Satu tietenkin

Allari


Ranskalaiset viinit /pruuvi 21.8.2008

allari

Blogger laskuri

Viiniin liittyviä linkkejä ja ehkä jotain muutakin..

  • http://www.alko.fi
  • http://www.altia.fi
  • http://www.kotkamunska.com
  • http://www.makupalat.fi
  • http://www.viinilehti.com
  • http://www.viiniweb.net
  • Sihteerin oma blogi
  • Viinin ystävien linkkisuvu

Millainen on hyvä viinilasi

Millainen on hyvä viinilasi:- kirkas, hiomaton ja koristeeton, jolloin viinin väri ja sen virheettömyys näkyvät parhaiten- sisäänpäin kääntyvä "tulppaanimalli", josta tuoksut eivät katoa taivaan tuuliin- isokokoinen, niin että viiniä voi pyöritellä tuoksujen herättämiseksi ja kallistella väriä tarkasteltaessa- ohut, jolloin viiniin saa paremman tuntuman- Lyijykristallia, jonka huokoiseen pintaan viini tarttuu irrottaen näin enemmän aromeja.Riedelin lasien perusfilosofia kiteytyy maistamisen fysiologiaan ja ensivaikutelman merkitykseen. Lasin kuvun ja reunan muoto, sekä reunan pyöristys ja kaltevuus määräävät miten viini osuu kieleen. Onko siemaisu leveä vai kapea? Mihin kohtaan kieltä viini osuu ensimmäisenä? Kaikki nämä seikat vaikuttavat viinin makuun. Kielen neljä makualuetta ovat makeus, hapokkuus, suolaisuus ja karvaus. Makeuden aistimme kielen kärjessä, hapokkuuden edessä sivuilla, suolaisuuden takana sivuilla ja karvauden takana kielen kannassa. Siis jos hapokas viini ohjataan suhteellisen kapeasuisesta viinilasista kielen keskelle, voimistuu viinin tuntemuksessa hedelmäisyyden ja täyteläisyyden vaikutelma, koska viinin ensikosketus välttää kielen sivun hapokkaat alueet. Viinin ollessa jo valmiiksi makea, on lasin suuaukko leveä, jolloin viini ohjautuu suun sivuille ja takaosiin korostaen hapokkuutta. Näin makeus ei peitä muita makuja alleen ja viini maistuu tasapainoiselta ja harmoniselta. Riedel-lasi on siis eräänlainen taajuuskorjain, jolla viinin eri ominaisuuksia säädellään samaan tapaan kuin musiikin kuuntelussa esim. diskanttia ja bassoa. Eri rypäleiden tyypilliset ominaisuudet tulevat esiin kielen tietyillä makualueilla, siksi lasit muotoillaan säätämään rypäleiden ominaisuuksia - niin hyviä kuin huonojakin.Viini on yhtä hyvää kuin sen huonoin lenkki aina viinitilalta nautiskelijan suuhun. Heikko lenkki voi olla huono vuosikerta, viinintekijä, korkki, varastointi tai viimekädessä lasi, josta viini nautitaan. Riedelin lasit eivät kuitenkaan tee huonosta viinistä hyvää, mutta hyvin ja huolella tehty viini ansaitsee kaltaisensa kumppanin.
wine
Teema: Vesileima. Sisällön tarjoaa Blogger.