perjantai 29. elokuuta 2008

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

8 annosta


Pohja
100 g Valio voita
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä

Juusto-kinkkutäyte
200 g palvikinkkua palana
1 punainen paprika
2 pussia (à 150 g) Valio emmental raastetta
1/2 dl hienonnettua persiljaa
3 munaa
2 dl Valio ruokakermaa, 15 %
1/4 tl rouhittua mustapippuria

Nypi voin joukkoon kuivat aineet. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 28 cm:n piirasvuokaan. Valmista täyte. Suikaloi kinkku ja paprika, jätä puolet paprikasuikaleista koristeluun. Yhdistä kinkku- ja paprikasuikaleet, juustoraaste ja persiljasilppu kulhossa. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kerman kanssa täytteen joukkoon. Mausta pippurilla. Levitä täyte taikinapohjalle. Lisää loput paprikasuikaleet täytteen pinnalle ympyrän muotoon. Paista 200 asteessa noin 35 min. Peitä piiras leivinpaperilla, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Viinisuositus: Pehmeä, mausteinen, esim. eteläranskalainen punaviini tai Alsacen Pinot Blanc -valkoviini.

1 kommentti:

Sirkka kirjoitti...

Juu tätä piirakkaa on tehty useasti:)))
Ja hyvää on, takaan sen!