perjantai 25. heinäkuuta 2008

Viikon viini

Viinin tyyppi: Valkoviini
Viinin nimi: Muehlforst Riesling
Alkuperämaa: Ranska
Alkon numero: 007291
Hinta: 10,99 €


Arvio

Suositukseksi valitun valkoviinin avoin tuoksu on kypsän hedelmäinen. Siitä voi erottaa kukkaisuutta, kypsää vihreää omenaa ja hentoa petrolin aromia. Varsin herkullista tuoksua seuraava maku on keskitäyteläinen, kuiva, mutta kypsän hedelmäisyyden johdosta suutuntumaltaan mukavan pehmeä. Reilu sitrusaromisuus ja mausteisuus antavat omenaiselle maulle tasapainottavaa ryhtiä ja kannattavat viiniä eloisaan jälkivaikutelmaan, joka nostaa reilusti veden kielelle.

Viinin seuraksi

Tämä maukas valkoviini saa mukavaa seuraa vaikkapa ajankohtaisesta kantarellipastasta. Puhdista kantarellit ja revi isommat sienet puoliksi. Paista tai wokkaa sienet nopeasti oliiviöljyssä. Sekoita erillisessä kulhossa noin 1 dl oliiviöljyä. Lisää sitruunan mehu ja muutama murskattu valkosipulin kynsi. Rouhi joukkoon vielä mustapippuria ja hienonna mukaan vielä reilusti lehtipersiljaa. Sekoita. Keitä esimerkiksi farfallipastaa ja valuta ne hyvin. Sekoita kuuman pastan joukkoon sienet ja maun mukaan valmistamaasi mausteseosta. Viimeistele annos raastetulla parmesanjuustolla ja nauti maukkaan Muehlforstin kanssa.

Antti Rinta-Huumo
Viini-lehti

1 kommentti:

mimosamamma kirjoitti...

Kurkkasinpa tännekin pitkästä aikaa:) Edelleenkään en viineistä mitään ymmärrä mutta kattarellipasta alkaa olla ajanakohtainen juttu, ihanaa, kohta niitä löytyy (toivottavasti) jo reilummin, seuraavan saaliin kiikutan sinulle tyytyväinen hymy huulilla:)
Muuten nyt on liian kuuma kulkea metsässä, odotan viileämpää säätä ja sitten suuntaan askeleeni metsän siimekseen....